Over mij en mijn werk

(Hilversum 1954)
Academie De Wervel (1989) - Hogeschool Leiden BAT(2007), Kunstacademie Haarlem, Gooise academie, Humphrey Bennett, Igor Kusmirak, Margreet Tieleman, Werkgroep Kunsten Driebergen, Anna de Mol van Otterloo, Paul van Dijk, Henk Hage, Lous Duykers, Gooise Kunstkring.

Het dagelijks leven -natuur, mensen, intermenselijke verhoudingen, je binnenwereld: ik vind het zo veelzijdig dat ik ook verschillende technieken gebruik om het te schilderen. Olieverf, acryl, pastel of aquarel, potlood of krijt. Steeds anders van kleur, beweging en vorm.
De ene keer is de buitenwereld het uitgangspunt en zoek ik naar de essentie daarvan, waardoor een deel van de vorm verdwijnen moet. Een andere keer ga ik op weg vanuit de binnenwereld en zoek ik zo eerlijk mogelijk welke kleur en vorm daarbij horen. Soms natuurgetrouw, soms abstract, scherp of diffuus, zacht of heftig, donker of licht en alles wat er tussen in zit.
Bij het schilderen van portretten -vrij en in opdracht- speelt de biografie van de persoon een grote rol. Wie is deze mens? Misschien vind ik dat nog wel het meest spannend.

Ik geef cursussen en workshops in mijn atelier en op locatie.
Van mijn werk zijn regelmatig exposities in binnen- en buitenland.

Naast mijn werk als beeldend kunstenaar heb ik een praktijk voor kunstzinnige therapie, biografie en coaching voor volwassenen en kinderen in Hilversum.
Van 2015-2017 was ik lid van het bestuur en later Bestuursvoorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapie├źn (NVKT-oag)
Voor meer informatie over beeldende kunstzinnige therapie kun je kijken op mijn andere website: brigittepovel.nl